Rizzoli

Rizzoli kombinerar tradition och gediget hantverkskunnande med modern teknologi. Företaget är också en av Europas ledande producenter med högkvalitativa produkter för såväl konsumenter som proffs. Hög kvalitet i såväl design som finish borgar för även de tuffaste kraven går att tillgodose. Rizzolis sortiment är brett och har många tillvalsmöjligheter; anpassningar efter behov, smak och önskemål är möjliga.

Familjeföretag

Rizzoli Cucine drivs av familjen Rizzoli i fjärde generationen och producerar sedan starten 1912 vedspisar, kökspannor, kaminer och köksinredningar i hypermoderna anläggningar i Dolomiterna i norra Italien.

Rizzoli Cucine har alltid fokuserat på innovation och företagets spisar använder eld och ved som förnybara källor för att producera värme.

Kvalitet

Rizzoli strävar efter att göra banbrytande produkter, som lever upp till och helst överträffar de hårdaste kraven. Högkvalitativa produkter är typgodkända produkter anser företaget, vars ingenjörer arbetar systematiskt med att förbättra produktionsprocessen och stor vikt läggs på att minimera miljöpåverkan.
Rizzolis forskning & utveckling-avdelning utvecklar och testar kontinuerligt nya förbränningssystem. Målet är att kunna öka verkningsgraden i produkterna och på så sätt reducera vedkonsumtion och partikelutsläpp.
Rizzolis produkter är typgodkända av ett externt och godkänt laboratorium och de uppfyller gränsvärdena för utsläpp som föreskrivs i gällande EU-direktiv. Samtliga produkter tillhör energiklasserna A och A+.

Innovation

Rizzolis spisar använder hållbart bränsle, avger behaglig värme, ger en härlig doft av ved och möjliggör matlagning på spishäll eller i ugn.

Företaget förenar innovation, teknologi och tradition och deras spisar skapar unika upplevelser i varje hem.

Tack vare ett innovativt förbränningssystem brinner Rizzolis spisar mer effektivt, vilket ger högre verkningsgrad, lägre vedkonsumtion och mindre mängd partikelutsläpp.

Stjärnstatus

Rizzoli Cucine jobbar proaktivt med olika samarbeten för att stärka sitt varumärke och produkt. Företaget har bland annat under en längre tid arbetat med Michelin-märkta stjärnkocken Alfio Ghezzi. Målet är att sammanföra tradition, teknik och med ambitionen om att laga mat på ett autentiskt, originellt och ansvarsfullt sätt.

Frågor kring Rizzoli? Kontakta oss.